17 Ağustos 2007 Cuma

RESIMLI YEMEK PASTA TARIFLERI

17.8.2007 - SOSİS- MERCİMEKLİ BULGUR- AMERİKAN SALATASI
Merhaba.. Dun yaptıgım yemegi yayınlamak istedim.. Belki yine basit ama fikir olması bakımından yayınlıyorum. Genelde sosisle püre yapardım. Bu defa değişiklik olsun diye bulgur pilavı yaptım.. Gercekten yakıştı.. İnsallah begenirsiniz. Ozellikle bulgur pilavı cocuklar icin ve tabii ki bizim icin de:) cok besleyici...

SOSİS- MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI-
AMERİKAN SALATASI...
Yarım kilo sosis
3-4 domates
Yarım paket domates püresi
2 bardak bulgur
Yarım bardak yeşil mercimek
1 sogan
Hazır konserve garnitur (Aslında evde siz haslasanız daha iyi olur.. Bu tembel işi:) )
Salatalık turşusu
2 kasık mayonez

Sosisleri ufak dilimler halinde kesiyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Yagı kızdırıp dilimledigimiz sosisleri atıp karıstırarak az kızartıyoruz. Kızarınca rende domatesle domates püresini koyup karıstırıyoruz. Ben hic salca kullanmıyorum. Genelde tum yemeklerime domates püresi kullanıyorum. Daha saglıklı ve dogal hemde rengini guzel veriyor. Az da sıcak su ekleyip yarım saate yakın kısık ateste pisiriyoruz. Az da karabiber katıyoruz. Ben hic tuz koymuyorum cunku domates puresi ile sosis tuzlu. Cok tuz sevmezseniz siz de koymayın.
Bulgur pilavına gelince; mercimek suda haslanır ve suyu süzülür. Ben kolaylık olsun diye mercimek yemegi yapacagımda biraz fazla kaynatıyorum. Sonra yarısını buzdolabı posetlerine paylastırıp depfreeze atıyorum. Elimi attıgımda bulabiliyorum. Kesinlikle tadında bi degişiklik olmaz. Neyse tarife geceyim. Yagda yemeklik dogranmıs soganı ceviriyoruz. Ardından bulguru koyup cevirıyorum. Mercimegi de kattıktan sonra ustune bulguru gececek kadar sıcak su ekleyip tuzunu (ben az da kuru nane ekledim) ekleyip altını kısıyoruz.
Amerikan salatası az yapacagımda hazır kullanıyorum. Eger cok yapacaksanız tencerenin altına kabuklu patatesleri, ustune kabuklu havucları koyup yumusayana kadar haslayacaz. (cok haslarsak parcalanır) Sonra onları soyup ufak küpler halinde dogruyoruz. Ve konserve bezelyesi katıyoruz.. Hazırda ise konserveyi suzup 2 kasık mayonez katıp (mayonezi azar azar katalım ki cok sulu olmasın) karıstırıyoruz. Salatalık tursusunu da yıkayıp ufak ufak dogradıktan sonra icine katıyoruz...
Afiyet olsun.. Yine basit bi yemek ama kendimce bildigim puf noktalarını da yazdım..:)
Yorumlarınız için tesekkurler..



YALANCI TAVUK GOGSÜ

Bu yalancı tavuk gogsunun tarifini de kayınvalidemden aldım. onun eski kitaplarından..:) Bilirsiniz eski kitapların tarifleri daha garanti. Ani misafirler icin tam ideal ve lezzetli. Herzaman soyledıgım gibi bunu da yapmanızı tavsiye ederim..:)

YALANCI TAVUK GOGSU
1 kg sut
3 kahve fincanı seker
2.5 kahve fincanı un
1 paket. vanilya
100 gr margarin
1 paket dr oetker cikolata sos

Sütü, unu, şekeri, vanilyayı koy muhallebi kıvamına gelene dek pisir. Pistikten sonra 100 gr yagı ekle altını kapat ve ılınıncaya kadar mikserle cırp. Sonra borcama dok.
Cikolata sosunu ustundeki tarife gore hazırla.
Tavuk gogsunu tabaga al, yanına dondurma, ustune çikolatalı sos........ Afiyet olsun:)
Bu kadar basit. Hem lezzetli hem kolay. Borcamda fotografını cekecektim. Unuttum, kestikten sonra aklıma geldi. Bu resimde bicimsiz kesmisim kusura bakmayın:)

14.8.2007 - ZEYTINYAGLI FASULYE HAVUCLU PİLAV


ZEYTINYAGLI FASULYE - HAVUCLU PİLAV
Dunku yemegimi yayınlıyorum.. Size de fikir olur.. Herkesin bildigi birsey ama harbiden lezzetli oldu:)

Fasulye icin:
1 kilo ayse kadın fasulye
3 sogan
4-5 domates
tuz
seker (ıstedıgınız kadar.. ben cok koyuyorum. bızım butun aıle cok sekerli seviyor)
Pılav icin:
2 bardak pirinc
2-3 havuc
1 kucuk sogan

Fasulye kılcıklı ise yanlarından ayıklayıp 3'e boluyoruz. Soganı ınce dogruyoruz. Domatesleri kup kup kesiyoruz. Dudukluye once soganları ardından domatesi, tuzu, sekeri en son ustune de fasulyeyi koyup 1 bardak da su ekleyip duduklu de 20 dakika pisiriyoruz. Benim fasulyeler biraz sertti diye 20 dakika pisirdim. Siz fasulyenin durumuna gore ayarlarsınız.

Pilava gelince sasırmısınızdır.. Pilavın ıcınde sogan olur mu diye.. Benim babam yemekten cok iyi anlar. Hatta muhtesem doner yapar. Babam bana pilav yapacagını soylemisti. Soganlı yapacagını soyleyince hatta kızmıstım. Sogan olur mu sen bilmiyorsun diye.. Sonra pilavı yapıp yedikten sonra vazgecemedigim bir pilav turu oldu:) Gercekten deneyin derim..
Neyse bu aralar cenem acıldı.. Yemek tarifi vercem diye hayat hikayesini anlatıyorum:)
Soganla cok ince kucuk zar buyuklugunde olan havuclarımızı kavuruyoruz. Sonra suda bekletip suzdugumuz pirinci katıyoruz, kavuruyoruz. 2 bardak pirinc koymustum yine 2 bardak sıcak su ekleyip altını kısıyoruz...

Iste bu kadar.. Afiyet olsun...

PUF BOREK

Bugun kayınvalidemlere gittik. Zaten bizim hafta sonları degismez.. Hafta arası herkesın kendine gore isleri oluyor. Cumartesi bizim aile, pazar gunu esimin ailesine ayırırız. Boylelikle cumartesi, pazar hem onların gonullerı oluyor hem guzel geciyor hem de yemek derdimiz olmuyor:)) Saka tabii ki.. Maksat beraber olup ailemizle vakit gecirmek. Neyse kayınvalidemle bugun puf borekleri yaptık. Puf borekleri geldigimden beri cok sevıyordum bi turlu tarifini almak kısmet olmadı. Kısmet buguneymis. Sizler icin ve tabii kendim icin gidip gordum ve beraber yaptık.. Cok da guzel oldu. Siddetle tavsiye ederim ozellikle ramazan geliıyor mutlaka yapın derim.. Neyse malzemelere gecelim..

PUF BOREK
4 bardak un
1 yumurta
3 kasık yogurt
1.5 corba kasıgı sirke
3 corba kasıgı zeytinyagı
Aldıgı kadar su
tuz

Unu eleyip yumurtayı, yogurdu, sirkeyi, zeytinyagı, az tuz ve aldıgı kadar suyu koyup yumusak bir hamur elde edecez. Eger fazla yapmak istersek ununu fazla tutacaz geriye kalan malzemeler ayni olacak. Bız bugun 6 bardak undan yaptık ama cok oldu..


Resimlerde gordugunuz gibi once hamuru 4 bezeye ayırdık. Bezeleri actık. Yuvarlak kestik. Icıne ıspanak koyduk. Bazılarına da peynir koyduk. Sonra kapatıp yanlarını iyice bastırdık. Kızgın yagda kızarttık..
Afiyet olsun:)
Yorumlarınız ıcın de tesekkurler...:)
11.8.2007 - SELANİK GEVREGİ

Bu selanik gevregini kursta ogrenmıstım. Bi arkadasın annesi pastanede calısıyormus ve bu tarifi bize getirmisti. Yedigimde cok begenmistim. Selanik gevregini duymussunuzdur biraz sert oluyor ama tadı guzel. Yalnız kuru meyve yoktu ıcınde sadece ceviz vardı kuru meyveyi ben ekledim. Gecen yaptıgımda kuru meyvenin ustune sıcak su koymustum ve iyice kurulamıstım oyle katmıstım o daha ıyı olmustu. Buna biraz usengeclik yaptım ve dogrudan koydum meyveler sert kaldı. Kesinlile sıcak suya koyun yoksa sert kalıyor. Ama ıslak olmaması gerekiyor. Kurulamak onemli. Bir de onemil nokta daha var. Anason kesinlikle konması gerekiyor. Tamam bu kadar konustuktan sonra tarife gecelim.

SELANİK GEVREGİ
4 yumurta
1 su bardagı tozseker
1 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı iri ceviz
1 su bardagı kuru meyve(İstege baglı ben biraz daha fazla koydum)
1 cay kasıgı anason
1 corba kasıgı sirke
4 su bardagı un
Yarım paket kabartma tozu

Yumurtayla tozsekeri iyice cırp. Ardından sıvıyagı, sirkeyi, anasonu, iri parcalanmıs cevizi, kuru meyveyi ekle karıstır. Kabartma tozu ile unu ele kasıkla karıstır. Kıvamı cok sert olacak. Tepsiye yaymak icin biraz ugrasacaksınız:)
Tepsiye yaydıktan sonra 180 derecede ustu hafif kızarana kadar pisir.
Hafif kızardıktan sonra dilim dilim kesilecek ve tekrar fırına verilecek.
Ustu kızardıktan sonra ters cevrılecek ve arkaları da kızartılacak.
Arkası kızardıktan sonra her iki yanı dondurulerek pisirilecek. Bir yanı pisince oteki yanı pisecek. Buradaki baska puf nokta da cevire cevire pisirilmesi gerekiyor..
Iste bu kadar..:) Afiyet olsun..
Yorumlarınız icin de simdiden tesekkurler:)

9.8.2007 - ELMALI TART



ELMALI TART

Arkadaslar oncelikle bu tarifi mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum. Gercekten cok lezzetli oluyor. Ozellikle hamuru cok lezzetli.. Demenenizi tavsiye ederim dedikten sonra malzemelere geciyorum..:))
250 gr margarin (ben huner kullanıyorum)
250 gr pudra sekeri
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldıgı kadar un
5 elma
Yarım cay bardagı seker
tarcın

Margarini, pudra sekerini, yumurta sarılarını, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu azar azar koyup yumusak bir hamur elde edecez. Hamurun bir parcasını ayırıp diger parcasını ben acılan kapanan kek kalıbına yaydım. (Daha kolay cıksın ve servısı daha kolay olsun diye acılan kapanan kek kalıbını kullandım) Hamurun ustunu catalla delikler deldim.
Elmaları rendeleyip suyunu sıkalım. Ustune ben yarım cay bardagı seker yazdım. Sız damak zevkinize bakarak seker ekleyebilirsiniz. Tarcını da istediginiz kadar koyup hepsini karıstıralım. Bunu pisirmiyoruz fırında cok guzel pisiyor.
Hamurun ustune elmaları yayalım. Kalan hamurla seritler yapalım. Ustune yumurta sarısı surup 180 derecede fırına verelim.
Bu tarta 3 yumurta sarısı koymustuk. Ben de beyazlarını atmamak ıcın hemen bi de koko yaptım.(Onun tarifi kurabiyeler kategorisinde var) Boylelikle hem yumurta beyazları israf olmadı hem de bi tartımız bi kurabiyemiz oldu..

Afiyet olsun.. Yorumlarınız icin de simdiden tesekkur ederim..
8.8.2007 - KABAK GRATEN

KABAK GRATEN
5 kabak
Yarım kilo tavuk kalca
2.5 bardak süt
2.5 corba kasıgı un
1 yumurta
Rende kasar peynir
Tuz, pulbiber

Kabakları kazıyalım. İkiye bolelim. İclerini kasıkla oyalım. Ve kaynamıs suya atıp 5 dakıka hafıf yumusayana kadar haslayalım.
Tavukları kucuk kucuk kesip az yag ekleyip suyunu cekene kadar kavuralım. Suyu cekince ve tavuklarımız pisince tuz ve pulbiber koyup altını kapatalım.
Borcama pısmıs kabakları koyalım. Kabakların icini tavukla dolduralım.
Sutle yumurtayı catalla karıstıralım.
Baska bi tencerede yagda unun kokusu cıkana kadar kavuralım. Ustune sutu koyup hızlı hızlı karıstıralım ki topaklanmasın. Kaynayınca az rende kasar ekleyıp karıstıralım.
Kabaklı tavugun ustunu bu sosla doseyelım. 200 derecede biraz pısırelim. Sonra da kasarı koyup eriyene kadar fırında bırakalım..
Afiyet olsun.. Makarnanın yanında guzel bi yemek, tavsiye ederim..
7.8.2007 - SOBE 3
MERHABA....
YINE SOBELENDIM..:))
BONSAİCİCEGİNE COK TESEKKUR EDERİM.. BENI SOBELEMİS...
ELIMDEN GELDIGINCE SORULARINI CEVAPLAYACAGIM..
SORULAR...

Yasadıgım yer: İstanbul.
Blog acma fikrim: Evlendigimde yumurta kırmaktan baska birsey bilmiyordum. Sonra evleninice tost, makarna gibi seylerle yurumeyecegini anladıgım icin televizyonda ne kadar yemek programı varsa onları takip etmeye basladım. Hatta sana mutfagı vardı. O gun ne yaparsa hemen markete gıdıp malzemeleri alıp ise koyuluyordum. Bu blogu acma fıkrım de 7 senede ogrendiklerimi baskalarıyla paylasıp, bilmeyenler icin yeni tarifler sunmaktı. Insallah basarılı olabılırım. cunku paylasmak cok guzel. Yorum almak da ayrı bi guzel:))
Kendim ve hobilerim: Ben evdeyim, ev hanımıyım. Oglum bu sene 2. sınıfa baslayacak. Onunla ilgileniyorum. Hobim ise yeni yemekler, hamur isleri denemek ve etrafıma yedirmek..:)) Mutfakta 24 saat kalıp usanmadan birseyler yapabılırım. Ozellıkle hamur ısı yapmaya bayılıyorum.. Bı de blogumla ılgılenmek, yorum yazmak ve yorumlarımı zevkle okumak..:)
Bana gore hayatın anlamı: Kesinlikle hayatımın anlamı ailem.. Oncelikle cocugum, esim, annem, babam, kayınvalidem, kayınpederim, teyzem, anneannem.... uzar gıder.. Yani ailem.. Onlarla oldugumda dunyanın en mutlu insanı oluyorum. Allah onları basımdan eksik etmesin... Insallah onlara layık iyi bi anne, es, cocuk olabilirim. Insallah hepsiyle de ahirette de bulusup sonsuz beraber oluruz..
Iyı kı bu blogu kurmusum.. Iyı kı sızınle tanısmısım.. Butun arkadaslarıma cok tesekkur ederim...

Bende bır kac arkadasın ısmını yazayım.. Vakıtlerı olursa cevap verırler..
Emelcım senı bonsaıcıcegı yazdı.. Yosa bılıyorsun kı bas sıramdaydın:)) Yazacagım kısılerın bazılarını bonsaıcıcegı yazmıs.. Onları yazmamamın nedenı de odur.. Sımdıden belırteyım:)
Sobeleycegım arkadaslarım..
Arzumcum
Beyhanlı
Busecegunler
Yemekoloji
Serapsingin
Peritopia
Pamukevsen
Yenitadlar
Lezzetmutfagı
Ozlemkahvecioglu
Vakıtlerı varsa yazsınlar.. Yoksa canları sagolsun..
Gorusmek uzere:)
4.8.2007 - MUZLU PASTA

MUZLU PASTA
4 yumurta
1 su bardagı seker
1.5 su bardagı un
3 yumurta
12 kasık seker
150 gr huner
1 kg sut
4 dolu kasık un
2 pkt vanilya
3-4 muz


4 yumurta ıle 1 su bardagı sekeri iyice cırpıyoruz. Ardından 1.5 su bardagı unu eleyıp cırpıyoruz. Fırın tepsısıne yaglı kagıt serıyoruz. Ustunu de az yaglıyoruz kı yapısma ihtimali ortadan kalksın.. 185 derecde pisiriyoruz. Pisince rulo yapıp bir kenara koyuyoruz.
(Muhallebinin malzemeleri 2 olcudur. Benım esım bol kremalı sevdıgı ıcın kremayı fazla yapıyorum. Yarısını da yapabılırsınız) 4 yumurtaydı ama ben 2 olcu yaptıgım ıcın cok gelecegı ıcın 3 yumurta koydum.. 3 yumurta, 12 kasık seker, 150 gr. margarin, 1 kg. sut, 4 dolu kasık un, 2 paket vanilyayı ekleyıp muhallebi kıvamına gelene dek pisiriyoruz.
Rulo keki acıp ıcını cok az sutle ıslattım, bol krema yaydım. 3 tane muzu ikiye bolup sıra sıra koydum ve rulo seklınde sardım. Ustunu de kremayla kaplayıp file fındık ile susledim...

Bu arada pastayı yayınladıgımda pastayı kesmemıstım. Bı de kesilmis seklını gostereyım. Buradaki dılımde muzu az gorunuyor. Bazı dilimlerde muzu fazla oldu.. Ben pek dengeleyemedim..:) Siz onu daha iyi ayarlarsınız. Muzu cok olan dilimi gostereyim diycem ama pasta bitti:)) Tavsiye ederim..


Afiyet olsun.. Yorumlarınız ıcın de sımdıden tesekkur ederım..:)

1.8.2007 - VİSNELİ MUFFİN

VİSNELİ MUFFİN
95 gr margarin
65 gr pudra sekeri
2 yumurta
15 ml sut
150 gr un
1 cay kasıgı kabartma tozu
Yarım su bardagı visne

Oda sıcaklıgındakı margarınle pudra sekerini cırp. Yumurtaları teker teker kırarak cırpalım. Ardından sutu ekleyıp cırpalım. Unla kabartma tozunu eleyip cırpalım. En son visneleri ekleyip kasıkla karıstıralım.180 derecede pısırelım. 12 tane muffinimiz oluyor.
Ben bu tarifi ebrulilezzetler.blogspot.com'dan buldum. Bıraz degısıklık yaptım. Gercekten cok guzel oldu. Ben zaten vısneyı cok sevıyorum.. Vısne gırer de guzel olmaz mı.. Denemenızı tavsıye ederım... Afıyet